logo
Logo
User
home / Lifestyle
holi quiz questions

15 Interesting Holi Quiz Questions To Spread Festive Cheer This Year!

The countdown to the most loved festival has begun! And with the world finally coming back to normal, we can’t wait to indulge in some safe fun with our family and friends. Besides the colours and food and naach gaana, an exciting quiz on Holi will make for a great addition. We’ve got for you an easy Holi edition quiz that’ll just be perfect for your celebrations.

Holi Quiz Questions and Answers

Scroll below for our Holi quiz with answers & see how many you get it right!

1. Holi is also known as the?

Festival of colours

Festival of fruits

Festival of vegetables

Festival of lights

Answer: Festival of colours

Holi Festival Rituals

2. In which Hindu month is Holi celebrated?

Magha

Baisakh

Phalguna

Pausa

Answer: Phalguna

3. The famous ‘Lath maar Holi’ is played at which place?

Barsana

Mathura

Hampi

Jaipur

Answer: Barsana

How To Celebrate Holi

4. The story behind the Holi Festival is related to:

Radha and Krishna

Shiva and Parwati

Demon Holika and Prahlad

None of the above

Answers: Demon Holika and Prahlad

5. Which day is celebrated as Chhoti Holi?

The day after Holi

A day prior to Holi

Same day as Holi

None of the above

Answer: A day prior to Holi

Holi Captions

6. The bonfire lit during Holi is known as:

Rath Yatra

Holika Dahan

Dhulandi

Bari Holi

Answer: Holika Dahan

7. The delicacies prepared during Holi are:

Rewari and Gajak

Gujihiya and Malpua

Modak and Ladoos

Pongal and Kesari Bat

Answer: Gujihiya and Malpua

Holi Wishes

8. The popular drink prepared during Holi is called:

Thandai

Sharbat

Chai

Shikanji

Answer: Thandai

9. Holi is called Phaguwa in which language?

Bengali

Hindi

Bhojpuri

Sinhalese

Answer: Bhojpuri

10. In the past, people would make Holi colours from which flowers?

Flame of the forest

Bougainvillaea

Lotus

Rose

Answer: Flame of the forest

Best Places To Celebrate Holi

11. The name of Hiranyakashipu’s sister was?

Holi

Holima

Holika

Hidimba

Answer: Holika

12. Which versatile material was used for making pichkaris in the past?

Plastic

Bamboo

Iron

Steel

Answer: Bamboo

Holi Rangoli Designs

13. What are the natural colours used for Holi in the olden days?

Turmeric

Kumkum

Neem

All the above

Answer: All of the above

14. Holi marks the end of winter and the beginning of?

Summer

Spring

Monsoon

Autumn

Answer: Spring

15. How long does Holi last for?

1 Day

1 Week

2 Days

3 Days

Answer: 2 Days

16. What is the demon that was burnt that lead to the Festival Holi?

Malika

Jarika

Heelika

Holika

Answer: Holika

17. What are the other names for Holi?

Dhuleti, Dhulandi

Rangawali Holi

Phagwah

All the above

Answer: All the above

18. What is the other country that celebrates the Indian Festival Holi?

Srilanka

China

Nepal

Japan

Answer: Nepal

Read More

Holi games: To add some fun elements to your Holi celebrations, we’ve got some Holi games suggestions for you!

Holika Dahan wishes: There is nothing more exciting than the festive spirit. Read more for some heartfelt Holika Dahan wishes!

Holi Songs: Check out the link for the best Holi songs and switch on the festive party mode!

Hope you and your loved ones enjoyed our Holi edition quiz!

Featured Image: Freepik.com

17 Mar 2022

Read More

read more articles like this
good points logo

good points text