We Answered The Most Common Sex Questions Asked On POPxo App | POPxo
Home  >;  Lifestyle  >;  Sex  >;  Sex Advice
POPxo Sexpert Answers The Most Commonly Asked Sex Questions By Readers

POPxo Sexpert Answers The Most Commonly Asked Sex Questions By Readers

I pride myself on being a sex guru! Okay, that is an exaggeration. But I can honestly say that I do know a few things about sex. And my knowledge happens to be both theoretical and practical - I've gathered it over a period of time from various sources (if you know what I mean!). So, the other day, I was browsing through the POPxo app and realised that there are some sex questions that you girls have asked repeatedly. And let's be honest, we're all facing the same issues in life, so I decided to pick a few commonly asked questions to answer. Maybe my responses will make your life a little easier. Read on, ladies!


Question 1: Can you get an STD through oral sex?


Answer: Absolutely, yes! STDs and STIs can also be spread through oral sex if your partner is infected. For example: giving oral to a partner with an infected penis/vagina can give you chlamydia in the throat. It's always advised to use a condom or a dental dam while giving oral. ALWAYS get tested before you get down and dirty with a new person. 


1 sex questions


Question 2: How do emergency contraceptive pills like i-Pill or Unwanted 72 work? Can they fail? And what are the side effects?


Answer: That's a really important question considering most of us have forgotten to use condoms at some point or the other. I'll answer the question in three parts.


1. ECPs, also called the morning after pills, work by delaying the release of an egg from the ovary. If no egg is released then no egg is fertilised, effectively preventing pregnancy.


2. Yes. If the implantation process has already begun, then the ECP will be ineffective. That is why it is advisable to take it as soon as possible but can be taken upto 72 hours of having sex. Also, ECPs are not abortion pills, so if you were already pregnant, they'll be totally ineffective.


3. The most important thing to remember is that ECPs are different from birth control pills which need to be taken daily. ECPs, if abused, can lead to serious health issues. It is advisable to only use it in emergencies, as the name suggests. The common side effects can be nausea, dizziness, headache, breast tenderness, cramps and sometimes, light bleeding between periods. But all this goes away in a few days. 


Question 3: Can you get pregnant through oral sex?


Answer: First things first, your digestive and reproductive systems are completely different and not related at all. By the time the semen reaches your stomach, it'll be digested. Also, the semen needs to be in the vaginal cavity to come in contact so if you're, let's say, dry humping and giving a little head, you might get pregnant but none of it will be because of oral sex.


Question 4: When should you take a pregnancy test?


Answer: Usually, the best time to take a pregnancy test is one week after a missed period. The at-home pregnancy tests use your hCG levels to determine if you're pregnant or not. The hCG levels start rising 6-12 days after implantation, which in turn occurs about nine days after ovulation. So, taking it too early may give you a false negative. 


7 sex questions


Question 5: Is it true that men love sex the most and it is the solution to most of your problems in the marriage?  I have heard this and want to know if it is true? Why do they love sex so much?


Answer: Most people love sex, men or women. Having said that, it's okay to not love it, too. The truth of the matter is that sex cannot solve problems in your marriage. Only communicating with your partner can. To be brutally honest, being pounded hard does not erase the problems from your head now, does it? 


Question 6: Is it okay or not to have sex before marriage with your boyfriend? I regret it now.


Answer: This is extremely subjective. Whatever you feel works, works. And about your regrets, if it was absolutely consensual and you regret it because you loved them but nothing came out of it, then remember that at that moment, being with them physically was all you wanted. The past is past and there is nothing you can do to change it. However, if you regret it because you were forced into doing something you didn't want, then that can be counted as sexual assault and your regret may be a way of expression for other, deeper feelings. So, you may want to talk to somebody about it.


Question 7: Are condoms effective in preventing pregnancy?


Answer: An absolute, resounding yes! Condoms are the best form of protection out there. They not only prevent pregnancies but also prevent STDs and STIs. Please, please, please use them. As I always say, safe sex is the best sex!


4 sex questions


GIFs: Giphy, GifFinder


AWESOME NEWS! POPxo SHOP is now Open! Get 25% off on all the super fun mugs, phone covers, cushions, laptop sleeves, and more! Use coupon code POPXOFIRST. 

Published on Aug 1, 2018
Like button
30 Likes
Save Button Save
Share Button
Share
Read More
Trending Products
Loading...

Your Feed